Energieswitch

Klimaattafel

Schone energie

Updates

Zesde bijeenkomst

3 juli 2020

Op vrijdag 3 juli vond onder leiding van de nieuwe voorzitter Floris de Groot de 6e bijeenkomst plaats van de Rotterdamse klimaattafel Schone Energie. Het werd een geanimeerde online bijeenkomst met (deze keer, vanwege Covid-19) alle 27 deelnemers thuis, achter hun computer, tablet of telefoon.

Behalve voor zenden en ontvangen van informatie, was er ruimte voor het peilen en bespreken van meningen van de deelnemers met een online-tool (pollev.com). Bijvoorbeeld over de kwestie: Welke kansen en bedreigingen  zien de deelnemers voor het Rotterdams Klimaatakkoord?

De centrale vraag in de bijeenkomst was: waar staan we met de op 22 november 2019 gesloten klimaatdeals. Voor achtergrondinformatie klik hier. De deelnemers constateerden dat Covid19 betrekkelijk weinig effect heeft gehad op de voortgang. Er zijn de afgelopen maanden zelfs nieuwe deals ontwikkeld en het Groen herstel biedt kansen voor versnelling van de energietransitie en daarmee voor (nieuwe) deals. 

Er was ruimte  voor het voeren van een verdiepend gesprek in kleine “break out groepen”. In zo’n groep werkten de deelnemers bijvoorbeeld samen aan het concretiseren van twee klimaatdeals in ontwikkeling: “Op naar 90 coöperatieve zonnedaken” en “Verduurzamen  van bedrijventerreinen”.


slide
slide
slide
slide

Kick-off Rotterdamse Klimaat Alliantie

10 mei 2019

Op vrijdag 10 mei was de officiële start van de Rotterdamse Klimaat Alliantie in Blue City aan de Maasboulevard. Lees er meer over in het nieuwsbericht op 010duurzamestad.nl.

© Gemeente Rotterdam